top of page

Naar welk stemmetje luister jij?

Ken je dat? Al die stemmetjes die steeds tegen je zeggen: - ze vinden me niet aardig, - ik kan dat niet, - ik hoor er niet bij, - ik ben niet mooi, - ze willen niet met me spelen, - dat lukt me toch niet, - die kan dat beter dan ik, - ik ben een loser, - niemand begrijpt me, etc. Die hele vervelende stemmetjes, die tegen jou praten en waar je heel onzeker van wordt. Je kunt hier behoorlijk chagrijnig van worden en je alleen voelen.


Waarom luisteren we alleen naar deze vervelende stemmetjes? Want er kunnen ook lieve stemmetjes zijn, die tegen je zeggen: - wat vinden mijn vrienden/vriendinnetjes zo leuk aan mij? - dat heb jij goed gedaan; - jij ziet er goed uit - die wil misschien niet met me spelen, maar die wel; - wat ik niet kan of niet lukt, kan ik ook leren - ik ben goed in ...... - ik ben een super gast - er zijn altijd mensen/kinderen die me begrijpen, etc. - ik ben niet alleen, etc. Allemaal stemmetjes, die je een veel beter gevoel geven en waar je beter naar kunt luisteren. Maar toch doen we dat niet altijd.


Kennelijk zijn we gewend om de focus op het minder positieve te leggen. Laten we het eens omdraaien, daar word je meer gelukkiger van 🍀💪

Probeer het maar eens, het is wel oefenen, maar dat gaat jou lukken! Een fijn liefdevol weekend allemaal 💖🌹Naar welke stemmetjes luister jij het meeste?

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page