top of page
Familieopstelling poppetjes.jpg

Familie

opstellingen

zet jouw

onderbewuste

 

systeem

 

in beweging

Familieopstelling

  • Voel jij dat je niet in beweging kunt komen door eventuele blokkades?

 

  • Heb jij een levensvraag, loop je ergens in vast, wil je meer inzichten en duidelijkheid in je leven over bepaalde zaken?

 

  • Wil jij je weer vrij voelen van eventuele lasten, die je onbewust met je meedraagt?

 ​​

Een familieopstelling is een krachtig instrument om mee te werken. Het geeft snel inzicht en helderheid in onbewuste patronen. 

Wat is een familieopstelling?

Een opstelling is een weergave van het systeem waar we allemaal deel van uitmaken. Dat kan zijn je familie, een organisatie, je werk, etc. Onbewust en natuurlijk ook bewust hebben allerlei gebeurtenissen invloed op ons leven. Maar soms weten we niet eens hoeveel invloed dit heeft op jouw eigen gevoel, handelen, denken, etc.

Bijvoorbeeld: je moeder heeft in haar jeugd een broertje verloren wat op jonge leeftijd is overleden. Dit was zo’n pijnlijke traumatische gebeurtenis, dat jouw oma en opa hier niet over konden praten en er over gezwegen werd. Wat betekende dit voor jouw moeder? Want ook jouw moeder zat met haar pijn en verdriet en kon hier niet over praten met haar ouders. Al met al: het overlijden van het broertje kreeg geen plek. Letterlijk geen plek, als we er systemisch naar kijken, want er werd niet over gepraat en gevoelens hierover konden niet gedeeld worden. Pijn en verdriet moet hoe dan ook aangekeken worden en het overleden broertje moet een plek krijgen in het systeem.

Als dit niet gebeurt kan jouw moeder dit enorme verlies c.q. trauma niet verwerken en kan zij onbewust dit overdragen op jou. Jij kunt hierdoor onbewust het verdriet van jouw moeder gaan dragen. Heel bijzonder hoe dit werkt, want ook jij kan daardoor niet leren om te praten over verlies, trauma’s, emoties. Eigenlijk kan het zo van generatie op generatie doorgegeven worden.

Je komt in je leven steeds triggers tegen, die jou eraan herinneren dat je ergens wat mee moet doen. Zie dat als een cadeau, want het leven wil jou iets leren, zodat je meer groeit naar bewustwording.

Door een familieopstelling te laten doen, waarbij jij inzicht wilt krijgen in het feit dat je bijv. slecht over verlies kunt praten of met verlies kunt omgaan en/of je emoties niet goed kunt uiten als het gaat om verdriet, wordt er helder welke onbewuste patronen er spelen in jouw familielijn.

Dit kan zo bevrijdend voelen, omdat er in een opstelling ook zaken geheeld worden, wat zo belangrijk is voor je persoonlijke groei!

Bij een familieopstelling hoeft jouw familie niet aanwezig te zijn.

 

Wat is een representant?

Wanneer jij een familieopstelling laat doen, ben jij de vraagsteller en kun je een verlangen uitspreken, dus bijv.: “Ik wil graag inzicht krijgen in het feit dat ik niet goed kan praten over mijn gevoelens”.

Bij een opstelling zijn verschillende representanten aanwezig, die van alles kunnen vertegenwoordigen: een persoon, een gevoel, een onderwerp, een verlangen, etc.

Hoe werkt dit?

Een representant pikt als het ware de energie op van een persoon, een verlangen, etc.

Voordat de opstelling begint heeft de begeleider (ik) een paar dagen van tevoren met jou een gesprek voor meer achtergrondinformatie.

Tijdens de opstelling bepaalt de begeleider welke personen er in het “veld” (de ruimte waar de opstelling plaatsvindt; online is dit een apart scherm) gehaald worden. Als we naar bovengenoemd voorbeeld kijken, kan ik vragen aan jou: “Kies iemand voor jezelf uit”. Jij kiest dan 1 representant uit en vraagt: “Wil jij mij zijn?” Omdat we met energie werken, voelt deze persoon in op jouw energie. Het is wonderbaarlijk wat er gebeurt, maar als je er naar kijkt, denk je echt: “Dat ben ik!”

Zo kunnen meerdere representanten ingezet worden.

Naast de vraagsteller heeft de representant ook altijd iets aan een opstelling, je wordt nl. niet voor niks voor een “rol” uitgekozen, omdat jij daar op resoneert. Dat geeft ook helderheid en inzichten voor de representant.

Foto Pauline.jpg

Waarom ben ik zo enthousiast?

Zelf heb ik al vele opstellingen mogen meemaken, hetzij als

vraagsteller, maar ook als representant en het heeft mij persoonlijk ontzettend veel gebracht: helderheid, inzichten, ik heb dingen mogen uitspreken naar anderen, rust, heling, bewustwording, persoonlijke

groei, ik heb zaken terug mogen geven, die ik jaren heb gedragen en

die niet bij mij hoorden.     

 

Het heeft voor mij persoonlijk heel veel bijgedragen aan een stuk

Geluk in mezelf!

Daarom ben ik zelf zo’n grote fan van familieopstellingen

en zo enthousiast, dat ik dit wil delen met iedereen! 

 

Ik ben opleidingen hierin gaan volgen bij Ingrid Dykstra Academy

en begeleid opstellingen met representanten, maar ook

individueel (live en online)

 

Ik voel me super dankbaar dat ik op deze manier mag bijdragen aan

een stuk bewustwordingsproces van volwassenen, ouder(s), maar ook

van kinderen en jongeren.

Een gezinsopstelling is ook mogelijk.

Wil je een coachtraject op maat? Kijk naar de

mogelijkheden.

De opstellingen vinden plaats in:

20210630_185021.jpg

Vlissingen

Ruimte Zuiderlicht Breda.jpg

Breda

 

 

Interesse?

Je kunt je opgeven als vraagsteller of als representant via gelukinjou@gmail.com 

of meld je direct aan via mijn pagina Agenda. Hier staan ook alle data vermeld.

Voor de vraagsteller vindt er altijd een gratis telefonisch intakegesprek plaats.

Wil je eerst meer informatie, neem dan gerust contact met mij op via 06-49666630 

Zou je in jouw regio een groepsopstelling willen? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ik hoop je graag te ontmoeten bij een van deze prachtige opstellingen!

Lieve groetjes,

Pauline Geluk

06-49666630

bottom of page