top of page
Reiki.jpg

Reikibehandeling

Wat is Reiki?

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekent Universele en “Ki” staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze, die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost, zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene, wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.
Iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie.

Een Reikibehandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.
De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

De ontvanger van Reiki bepaalt bewust of onbewust wat ze met deze energie doen. Ze kunnen het zelfgenezingsproces zelf beïnvloeden, de gever heeft hier geen invloed op. Als iemand openstaat voor het laten doorstromen van deze universele energie door zijn of haar hele fysieke en mentale wezen kan dit leiden tot heling, genezing of acceptatie.


Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.
Je lichamelijke gezondheid gaat over hoe jouw lichaam aanvoelt. Voel je pijn of ben je vaak ziek?

Reiki helpt met o.a:

 

 • Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;

 • Het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam.

 • Het activeren van jouw immuunsysteem.

 • Je emotionele gezondheid gaat over hoe jij omgaat met problemen die op je pad komen, hoe jij over jezelf en jouw gevoelens denkt.

 • Ontspanning.

 • Opheffen van blokkades.

 • Meer levensvreugde.

 • Je mentale gezondheid gaat over de controle die jij over jouw eigen gedrag hebt.

 • Minder stress.

 • Het loslaten van negatieve denkpatronen.

 • Jouw talenten beter ontwikkelen.


Het werkt zeer ontspannend en heilzaam.
Op mijn eigen wijze geef ik jou graag een behandeling, die ongeveer een uur duurt. Ik werk intuïtief en geef plekken extra aandacht waar nodig. Indien gewenst kunnen we samen in een nagesprek bespreken wat er in de behandeling naar boven is gekomen. 

Een behandeling kost 35 euro. Wil je nog een nagesprek, dan komt er 15 euro bij.

Je kunt via de mail een afspraak maken.


Let op!!!! Ga met klachten altijd naar een arts. Reiki kan een mooie toevoeging zijn in jouw helingsproces.

Reviews

Cliënt B.

Regelmatig ga ik naar Nel voor een reiki behandeling . Vooraf wist ik niet wat ik kon verwachten maar heb t maar laten gebeuren . Nel voelt “dingen” goed aan !

Het brengt me rust en inzicht in mezelf .

Vind het echt een aanrader !

Cliënt P. 

Heb al verschillende behandelingen gehad van Nel en vindt het een bijzondere ervaring met mooie resultaten zodat ik minder pijn heb.

Een tevreden klant

Heel fijne en liefdevolle reiki behandelingen van Nel ontvangen.
Ik was het overzicht kwijt en door de behandelingen weer in mijn kracht komen te staan. Ik ben weer op de goede weg. Raad het iedereen zeker aan.

Angel Light healing.jpg

 

Angel Light healing

door Nel

Energetische Therapie is al zo oud als de mensheid zelf.
Bij Energetische Therapie brengt men ‘Kosmische’ of ‘Universele’ energie over naar de ander, waardoor blokkades opgeruimd worden en het zelfgenezend vermogen geactiveerd/gestimuleerd wordt.

Dit alles gebeurt vanuit de holistische zienswijze, dat wil zeggen dat de mens gezien wordt als 1 geheel (fysiek, emotioneel, mentaal & spiritueel). Alles is met elkaar verbonden.

Wanneer de balans tussen deze elementen verstoord is, kan zich dit uiten in klachten op allerlei gebied. De behandeling is erop gericht om deze balans te herstellen en zo de klachten te doen verminderen/te laten verdwijnen.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van de universele energieën en er ontstaat:
healing, clearing, het opschonen/in balans brengen van het energieveld/aura,
het balanceren/activeren van de chakra's en de energiebanen in het lichaam.
Door een behandeling zul je jezelf blijder en lichter voelen.

Het inzicht dat ik ontvang tijdens de behandeling, zal ik delen in de nabespreking van de behandeling zodat er een nog dieper inzicht kan ontstaan.

Deze behandeling kost 20 euro per half uur.
Een gemiddelde behandeling duurt 30 minuten.
Samen kunnen we  nabespreken wat de behandeling met je gedaan heeft.
Dit kost 15 euro per half uur. 

 

Loïs

Mijn allereerste Reiki-ervaring met Nel was ontzettend fijn, en het voelde als een warm bad. Nel heeft een ontzettend kalmerende en fijne invloed dus ik voelde me meteen vanaf het begin op m’n gemak. De behandelruimte was erg mooi en aangenaam en de reiki-behandeling zelf was een positieve verrassing. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik heb me zelden zo ontspannen gevoeld. Het gevoel wat je krijgt is werkelijk onbeschrijfelijk. Nel neemt echt de tijd voor je, heel fijn. Ik heb er ontzettend veel aan (gehad) en wil in de toekomst zeker nog eens een Reiki-behandeling ondergaan. Ik raad iedereen aan om het eens te proberen!

Naam

Naam

bottom of page